EDITIA 2016

Rezultatele editiei a X-a English for Exams 2016

 

Ceremonia de decernare a premiilor

Candidaţii vor fi invitaţi la ceremonia de decernare a premiilor sâmbătă, ȋn data de 21 mai 2016, ȋn Amfiteatrul Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” Galaţi, la ora 11:00.

REPARTIZARE ELEVI 2016

CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE LIMBA ENGLEZĂ “ENGLISH FOR EXAMS”

EDIŢIA a X-a

s

www.english4exams.cnva.eu

 REGULAMENT DE PARTICIPARE

 -Ediţia a X-a, 14 mai 2016-

 

Concursul se adresează elevilor de gimnaziu si liceu si va conține subiecte diferențiate pe patru niveluri: clasele V-VI (nivel PET), clasele VII-VIII (nivel FCE), clasele IX-X (nivel CAE) si clasele XI-XII (nivel CPE).

 

Costuri

Nu se percepe taxa de participare. Colegiul organizator va acoperi costurile de organizare a concursului prin multiplicarea subiectelor, achiziţionarea premiilor, asigurarea logisticii.

Video prezentarehttps://youtu.be/dgkdTKgcUxM

Ȋnscrierea

Înscrierea se va face online până pe data de 12 mai 2016, ȋn limita a 250 de participanţi de gimnaziu şi a 300 de participanți de liceu. (Aceasta condiție se aplica doar participanților din municipiul Galați. Pentru cei din afara municipiului Galați, limitele sunt de 150, respectiv de 200). Înscrierile se încheie înainte de data de 12 mai dacă/când se ating limitele respective. Elevii ȋnscrişi după depăşirea limitelor vor fi anunțați ca nu vor putea participa. De aceea, încurajam colegii sa înscrie elevii de care sunt siguri că vor participa!

 

De asemenea, inscrierea se poate face prin completarea urmatorului tabel si trimiterea acestuia pe adresa de e-mail english4exams@yahoo.com . 

Formularele incomplete sau trimise după termenul stabilit nu vor fi acceptate.

Liceele participante vor trimite, până ȋn ziua concursului, contractul de parteneriat semnat şi parafat de conducerea şcolii. (anexa 1 a prezentului regulament)

 

Concursul propriu-zis

Criterii de evaluare

Concursul va fi susţinut ȋn incinta Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” Galaţi pe data de 14 mai, ȋncepând cu ora 9:00. Intrarea candidaţilor ȋn sălile de concurs se va face ȋn intervalul orar 8:00-8:30.

Nu se admite folosirea dicţionarului sau a altor surse de informare.

Comisia ȋşi rezervă dreptul de a elimina din concurs orice tentativă de fraudă.

GIMNAZIU

Subiectele vor conține itemi de evaluare obiectivi de doua tipuri:

Use of English si Listening-baraj.

Prima etapa (Use of English) va dura 60 min, iar barajul (proba de Listening) – 30 minute.

La secțiunea Use of English fiecare răspuns corect va fi evaluat cu 1 (un) punct (punctaj final raportat la 100 puncte). Punctajul maxim cu care poate fi evaluata o teză este de 100, iar punctajul minim 0. Candidații care vor obține cel puțin 80 de puncte inclusiv (la clasele a VI-a si a VIII-a) şi respectiv 70 de puncte (la clasele a V-a si a VII-a) vor intra ȋn proba de baraj.

La Listening fiecare răspuns corect va fi evaluat cu câte 1 (un) punct (punctaj final raportat la 100 puncte). Media finală va fi media aritmetică dintre cele două probe.

La ambele etape corectarea se va face pe loc, imediat după predarea lucrărilor, de către profesorul supraveghetor ȋn prezenţa candidatului şi a unui martor dintre ceilalți candidați.

Nu se admit contestații.

 

Daca doi sau mai mulți elevi au același punctaj, atunci mai bine clasat este elevul cu punctajul mai mare la Listening. Ȋn caz de punctaj identic, diferențierea se va face ȋn funcție de punctajul obținut la itemi de dificultate sporită.

Pentru fiecare clasă se vor acorda diplome de participare.

Pentru fiecare clasă se poate acorda cate un singur premiu I, un premiu II si un premiu III si cate 3 mențiuni. De asemenea, se va acorda cate un premiu special (diplomă) elevului care va obține cel mai mare punctaj la nivelul şcolii/liceului său, dacă nu a beneficiat de niciunul dintre premiile menționate anterior (cu condiția să fi participat cel puțin 3 elevi din cadrul şcolii/liceului respectiv, la clasa respectivă).

Concursul va avea loc pe data de 14 mai, ȋncepând cu ora 9.00, la Colegiul National “Vasile Alecsandri”, Galați.

 

LICEU

Subiectele vor conține itemi de evaluare obiectivi de trei tipuri: Listening (părţile I şi III din CAE, respectiv CPE), Reading (părţile V şi VII din CAE, respectiv V şi VI din CPE) şi Use of English (itemi de alegere multiplă, ȋn propoziții).

Concursul va dura 2 ore, durata fiecărei secțiuni fiind următoarea: Listening – 30 minute, Reading – 40 minute, Use of English – 50 minute.

Punctajul maxim cu care poate fi evaluată o teza este de 148, iar punctajul minim 0.

La secțiunile Listening si Reading fiecare răspuns corect va fi evaluat cu 2 (doua) puncte, iar la Use of English cu câte 1 (un) punct.

Corectarea se va face pe loc, imediat după predarea lucrărilor, de către profesorul supraveghetor ȋn prezenţa candidatului şi a unui martor dintre ceilalți candidați.

Nu se admit contestații.

 

Dacă doi sau mai mulți elevi au același punctaj, atunci mai bine clasat este elevul cu punctajul mai mare la Listening. Ȋn caz de egalitate, atunci mai bine clasat este elevul cu punctajul mai mare la Reading. Ȋn caz de punctaj identic, diferențierea se va face ȋn funcție de punctajul obținut la itemi de dificultate sporită.

Pentru fiecare clasa se vor acorda diplome de participare.

Pentru fiecare clasă se poate acorda câte un singur premiu I, un premiu II şi un premiu III si cate 3 mențiuni. De asemenea, se acordă câte un premiu special (diplomă) elevului care va obține cel mai mare punctaj la nivelul liceului său, dacă nu a beneficiat de niciunul dintre premiile menționate anterior. (cu condiția să fi participat cel puțin 3 elevi din cadrul şcolii/liceului respectiv, la clasa respectivă)/

Concursul va avea loc pe data de 14 mai, ȋncepând cu ora 9.00, la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, Galați.

 

 

Click aici pentru a descarca regulamentul si anexa oficiala

Invitatie oficiala